Вместо цвете

Валентин Чернев
                На Румяна

Хубава си – като самодива!
И не казвай, че съм влюбен само,
че денят полека си отива,
залеза ни носейки на рамо.

Кой от нас е прав, отлично зная –
младост като некипяло вино
не продават и не дават взаем
- стигнали сме кротките години.

Но на теб приличат синовете,
младостта ни в тях сега прелива.
Мога да ти кажа вместо цвете:
- Хубава си – като самодива!