Песьня на адыход

Ляксандра Зпад Барысава
 Федорченко Максим

 (недакладны пераклад з рускай мовы на беларускую)
 http://www.proza.ru/2013/04/17/752

 Сцежкі ня мераны, хвалі не гладжаны,
 Вецер пра нешта пяе.
 Грозна-зласліва і цёмна-адладжана
 Хмарны разгул настае.

 Трумы задраены, вёслы ва ўключынах,
 Ведаем курс напрасткі.
 Штормы, палундры, аўралы - ўсё ўключана,
 Лодку вядуць маракі.

 Компас надзейны і карты правераны,
 Верым, што нам павязе,
 І каля роднага нашага берага
 Вецер пра нешта вярзе.

 Здадзены швартавы, вецер панурыцца,
 Любая жонка, бывай!
 Калі вярнуцца назад не ўдасужыцца,
 Нас супакоіць адчай.