На абедзьве наги

Ляксандра Зпад Барысава
 На абедзьве нагі

  Федорченко Максім
  (пераклад з рускай мовы)
 http://www.proza.ru/2013/04/01/1856

  Дачка пазваніла:
  І так гаманіла:
  Абедзьве нагі яна
  Дзесь прамачыла!

  Званіла і жонка
  І так гаманіла:
  Абедзьве нагі яна
  Дзесь прамачыла!

  І я ім казаў –
  Раз ужо пазванілі,
  Каб зараз купілі
  Пасля работы
  Бліскучыя боты
  На абедзьве нагі.
  Каб пазбыцца тугі.

  З дачушкаю маці
  Пабеглі купляці
  Пасля работы
  Бліскучыя боты
  На абедзьве ногі.
  Каб пазбыцца тугі.

  Увечар абедзьве
  Яны пазванілі,
  І паведамілі,
  Што, праўда, купілі
  Сабе яны боты
  Пасля работы
  На абедзьве нагі.
  Каб пазбыцца тугі.

  Жадаюць абнову сваю паказаць
  І клічуць мяне тэрмінова па лужынах шпацыраваць.
  Ну, раз яны клічуць..
  То трэба улічваць,
  Што мне трэба боты,
  Таксама прыдбаць.
  На абедзьве нагі.
  Каб пазбыцца тугі.

  Што там размаўляць -
  Шпацыраваць:
  Каб маці з дачкой
  Мне змаглі паказаць
  Бліскучыя боты,
  Якія купілі
  Пасля работы
  На абедзьве нагі.
  Каб пазбыцца тугі.

  Прыйшоў - і ўбачыў:
  Па лужынах, скачуць
  Мае прыгажуні,
  Я бачу - купілі,
  Сабе яны боты
  На абедзьве нагі,
  Відаць, што забылі,
  Пра што мне казалі,
  Абедзьве нагі
  Яны прамачылі,
  Што я ім абедзьвум
  Загадваў купляць
  Бліскучыя боты
  Пасля работы
  На абедзьве нагі.
  Каб пазбыцца тугі.

  Красуня дачка
  І красуня маці,
  Што ж мне рабіць,
  Куды вочы схаваці:
  Па пары нагі
  Ў абедзьвух у іх,
  І пара адна
  Розных бот на дваіх.
  Ну, хоць ты вазьмі
  І хоць ты забі іх!

  Вядома, не стану
  Я іх забіваць,
  красуню дачку,
  І красуню маці,
  А дзе з цягам часу
  Мне пару дастаць? -
  Каб розных памераў
  І розны колёраў.
  Два правых,
  З платформай.
  І без абцасаў.