Ля чары

Ляксандра Зпад Барысава
 Ля Чары

 Федорченко Максім
 (Недакладны пераклад з рускай мовы на беларускую)
 http://www.proza.ru/2013/04/23/1624

  Пра з’яўленне новай катастрофы
  Мне даўно герольды пратрубілі,
  Эпітафій прагучалі строфы
  І паніклі на маёй магіле.

     І даўно мая забыта памяць,
     Параслі травою мае сцежкі,
     І мой дом, напэўна, кімсьці занят,
     Чэрап круціць землякоп з усмешкай.

 Кліча мяне Йорыкам, бадзяжкай,
 Гладзіць белую круглявую даўбешку,
 Тыкае ў мяне бляшанай пляшкай,
 Закусіць дае мне сыраежкай.

     Якім чынам, як я бачу гэта,
     Чым, адкуль, з якога вымярэння,
     Над магілай, ці з другога света,
     Дзесьці ўзбоч ад гэткага здарэння...

 Міг жыцця і вечнае збавенне,
 Іншае быццё - не нашы мары.
 Я пазнаў за крохкае імгненне,
 Прычасціўшыся Святога з Чары.