Белыя вершы

Ляксандра Зпад Барысава
 Белыя вершы

 Федорченко Максим

 (Недакладны пераклад з рускай мовы на беларускую)
 http://www.proza.ru/2013/03/28/1246

 Хэпберн, Одры, з Чыконэ, Луізай,
 У стане алкагольнага афекту
 Здзейснілі вялікі шэраг дзеяў,
 З пункту гледжання закона хуліганскіх.

 Некалькі міліцыі нарадаў
 Доўга не маглі ўціхамірыць
 Чыконэ, Луізу, з Хэпберн, Одры,
 Што пілі гарэлку на Майдане.

 Але потым з дапамогай дворнікаў,
 Мінакоў, пажарнікаў і лекараў,
 Хэпберн, Одры, з Чыконэ, Луізай,
 Усёткі даставілі ва ўчастак.

 Раніцу ў закрачанай прасторы.
 Хмурныя, скамячаныя, злыя,
 Без касметыкі і кубка капучына
 Стрэлі Света, Таня і Марына...