Я вибирала долю

Валентина Комина
Я вибирала долю, наче плаття:
 Приміряти хотіла всі шляхи.
 Щоб вирувало щастя, мов багаття,
 І в нім згорали всі мої гріхи.

 Хотіла жити, як яскрава зірка,
 Своїм теплом зігріти увесь люд.
 І щоб стояла в "заліку" п’ятірка,
 Десь біля серця самого, ось тут.

 Та знов і знов заносить корективи,
 Неначе швачка у своє шиття,
 Небажані у долі моїй зміни,
 Моє непередбачене життя…