Нащадки Атлантiв. Пташинi казки. -3

Свирина Нинель Анатольевна 1
  Нащадки  Атлантів.
  / Пташині  казки /.-3.
 *************************
            1.
 Влітку Танця, мама, й тато
 приїхали спочивати
 до моря Чорного перлини:
 куточку нашої країни.
 Яка краса: і ліс, і гори;
 і небо ж: наче впало в море!
 А хвилі, з піною, до ніг,
 не полишають свій набіг....
 На березі, з самого ранку,
 гуляла Танця до сніданку;
 у морі плавала, пірнала,
 та гарні камінці збирала.
 А потім вирушили в гори,
 пірнувши в лісові простори.
 Неперевершені з краси
 густі ті вікові ліси!
 Гриби збирали, трави, квіти, -
 О, й це робити треба вміти!
 Повітрям дихали цілющим,
 зустрілись з дубом невмирущим.
 Його й утрьох не обійняти!
 "Тут відпочиньмо!"- Каже мати.
 Розташувались на всю ніч.
 Все добре. Та не в тому річ!
 Й вечеря - краще не буває;
 Танця під дубом спать лягає.
 Крізь листя – справжні чудеса:
 У діамантах Небеса!
 Та Місяць повним оком світить
 до Танці, й сріблом плай свій мітить…
 Дитина дивиться / не спить / -
 до неї й срібний Птах летить:
 На гілку дерева сідає,
 та буркотіти починає. -
             2.
 Тетянці мариться, чи сниться?
 "Це є не казка, - таємниця!
 У цім краю є дивні люди!
 Зустріти можна їх не всюди,
 не дуже часто, й лиш вночі.
 /Про таємницю цю мовчи!/
 Вони худенькі та малі,
 живуть давно не на землі:
 їх Царство - в скелях під землею…
 Жили раніш в Гіпербореї
 та в Атлантиді." - Мовить Птах, -
 А витерпіли, колись, крах…
 Та кожен з них за Сонце сяє!
 Тому в них й ночі не буває.
 Вони не сплять, лише працюють:
 в бібліотеках архівують
 всі наукові відкриття,
 Аби не йшли у небуття.
 В лабораторіях їх вчені
 експерименти ставлять. - Генії.
 Дельфіни їм допомагають;
 прямий зв'язок із ними мають.
 Народ - багато чого знає;
 Й знання, те теж мов сонце сяє!
 Із надр стартують хоч над небо,
 якщо у тому є потреба.
 Птахами люди ті літають -
 таку незвичну змогу мають.
 Спостерігають із далека
 за людством, й бачать: небезпека
 чекає тих, хто на Землі!
 Тому й літають кораблі;
 вони до Місяця літають,
 Можливість же будь-яку мають.
 Літають, рідко, дуже низько:
 І наближатись дуже близько
 не хочуть до людей земних;
 бо радіація для тих -
 то є смертельная загроза!
 Знаходяться тому і "поза
 тієї зони, що вбиває".
 Та людство ще про це не знає.
 Тут, дехто каже: "НЛО?! -
 Такого бути не могло!"
 Не з інших, люди ті, планет!
 Вони тут - поруч! Шлють: "Привєт!"
 Птах довго-довго буркотів,
 Тетянку надихав до снів.
 Підслухав й ти цю таємницю?-
 Тобі, маленький, також сниться
 Пташина казочка нова??
 Такі у світі є дива...
 *******   / 21.07.2013 г. /
/ Серiя "Пташинi казки"
присвячена моїй донечці /.