Загадка

Людмила Журавская
Ніжки довгі і високі,-
Виглядає із осоки.
Пір`я біле,- з чорним крила
Птаха в небі їх розкрила.
Восени летить далеко,
Звуть усі його (лелека).
   
 
***

Носит яблоки,грибы,
Но боится он воды.
Ты рукой его не трож
Потому, что это (ёж).

***

Летом серый,-не зимой,
И зовут его косой.(заяц)

***

Уноси скорее ноги,
Если выйдет из берлоги.(медведь)

***
Шубку носить з голочок.
Знаєш, хто це?(Їжачок)

***
Пухнаста, руденька,
Прудка і маленька.
Горішки збирає,
Гриби полюбляє.
Знає кожна гілка.
Діти, хто це?(Білка).

***
Влітку сірий,-взимку білий.
Вушка довгі, несміливий.
Всіх боїться і втікає,-
Моркву дуже полюбляє.(заєць)

***
Навесні до сонця рветься,-
Ніби розриває серце.
Колір змінить восени,-
Це його останні сни.
Він для дерева синочок.
Здогадався? Це-(листочок).
 
  О временах года

С днём каждым кажется смелей,-
К ней ночью выходить не смей.
И у зимы она подруга.
Вы догадались?Это.... (вьюга).


Сосульки, солнышко,капель...
В дверь постучится - к нам ...(апрель).

Изнываем от жары,
Беспощадны комары.
Столько песен было спето!
Мы запомним это ...(лето!)

Унылою зовут порой...
Но люди рады ей такой.
Всё чаще в небе только просинь.
Вы не ошиблись.Это....(осень).



    ЛЮДМИЛА ЖУРАВСЬКА