С копотыньку

Казанцев Игорь Юрьевич
Котыхайтэ молу, котыхайтэ!
Брузовлю, до мовЫ долытайтэ.
Прочканы, пуловы дуктанайтэ
Обозримэ нэзны кулэкайтэ.

Гой на нэ, гой на нэ, на нэ гнэ!
Дрожнэ квитки кунэма кунэ.
Кулэбитки конэ прокманэ…
Ай нэ знэ, ай нэ знэ, обранэ.

Пулэвчала дэвичья кучяба,
Прозяба до кульчивного дряба.
Полознуло кудынько нэ трохнэ,
С копотыньку кудынькину грохнэ.

ОбрызглО бучиварить каляду,
Пулевнул закадымисто к ляду.
Обтэкайтэ дрябовнымя кнами,
Пучевайтэ комовники хнами. 

Плявузэрью забродэ кухайнэ.
Провозрэло зэловно лобайнэ.
Подкудричило хопхе маячэло,
Накострячило и навострячило!

Маэ чучэло во отчэбучэло!!!