Чужина. Сонет

Серез
                Ваше благородие,
                госпожа Чужбина,
                жарко обнимала ты,
                только - не любила...
                (Б. Окуджава)


Любить так чужина —
аж сивіє волосся...
Все, домів беремося!
Це не наша війна.

Так кохала вона,
що про шлюб і не йшлося,—
то порожнє колосся,
що не родить зерна.

Чарівна полонянка —
лиш невільна коханка,
а не справжня сім'я.

Невже зайдою — краще?..
Забирайся, вояче,
тут-бо — згуба твоя.