Историята помни тези дни

Радко Стоянов 2
Историята помни тези дни,
обвеeни в безсмъртна, горда слава.
И ти, приятелю, ги запомни -
да греят вечно в теб като жарава.

Сърцето ти признателност дължи
за подвига, делата и мечтите,
за слънцето, което днес кръжи.
за песента щастлива на звездите.

Те бяха влюбени в простора син,
в Родината, робиня - мъченица,
и станаха герои до един,
развели знаме волно, като птица.

Те бяха смели в кървавия бой,
на Шипка им светлеят имената.
Със руски братя във единен строй,
донесоха на всички Свободата.

Историята помни тези дни,
обвеeни в безсмъртна, горда слава.
И ти, приятелю, ги запомни -
да греят вечно в нас като жарава!

Прочети още: