Реплика на Шекспир

Валентин Чернев
          /Бустрофедон*/



Непостоянство, името ти е жена! –
,огурд лазак хиб зА. рипскеШ ланкилкзъв
ако говорим днес за имена –
!агурпъс е ит отеми ,овтсняотсопен

Как би звучало в мъжки род това?
– еинемн еовс асорпъв оп мами зА
за разлика от Шекспир ще река:
.еинепрът е еми отеовт ,ежурпъс



___________

* Бустрофедон – гр. от bus – вол и strepho – завивам, обръщам – “както воловете орат браздите” – способ на писане, при който единият ред започва от ляво на дясно, вторият – от дясно на ляво.