Тормышны куып

Фаниль Асфаров
Атлардай куабыз да куабыз
Тормышны камчы сугып.
Куз яшлэр белэн битне юабыз
Язмыш жилендэ йозеп.

Камышларын жиллэр тарый
Арасында югалып.
Кайгыларны кемнэр анлар.
Кузгэ карап юанып.

Читенлэ бит читенлэ.
Атыннан тошеп калсан.
Сойгэн ярны югалтып
Козлэрдэ ошеп талсан.