Патрицiй

Андрей Заморока
Мій домашній Калігула
Вечорами бавиться в республіку,
Мій домашній Рим
Невеликий – пару десятків квадратів,
Мій домашній форум –
Килимок біля телевізора,
Мої домашні терми –
Кімнатка з вологим повітрям
І старим умивальником.
Та я сенатор!
Вдягаю свою тогу,
Гордовито читаю Овідія,
Вітаю римським народ,
Звертаюсь до «Міста і Світу»
Надсилаю свої легіони
Підкорювати непокірну Галію,
Будую фортечні мури
Навколо Вічного Міста
Зі старих газет
І мрію стати Імператором!