Лодката

Валентин Чернев
               “Да, аз съм в лодката. Водата
                не може нищо днес да ми направи.
                Но как да ми е хубаво, когато
                народът ми в дълбокото се дави?”
                СААДИ


Приижда кална, пенеста водата
и духа вятър, и дъждът не спира...
И лодката започна да се клати,
на дъното й влага се събира.

Народът ми се дави в тежка драма.
Водата идва, мътна и жестока,
а лодката...
                О, Боже – лодка няма!
Тя, лодката, е зрителна измама.
 
И аз цапуркам с другите в дълбокото...