Скрипаль

Галина Полищук Ярмульская
                СКРИПАЛЬ

                Заграй мені, скрипалю, заграй,
                Щоб моя душа наповнилась натхненням.
                Приїхав в Україну - в рідний край,
                Заграй мені, сопілко, заграй. 
                Грай, скрипалю, грай, сопілко,
                Хай душа співає дзвінко,
                Моє серце звеселяє,
                Хай мене родина зустрічає.
                А сопілкар гарно грає,
                Та невже скрипаль співає?
                Сопілкар  щей танцює,
                До родини підморгує.
                Як зустрівся з родиною -
                Зустрічали з калиною,
                Хлібом - сілью, з рушниками,
                З вишитими сорочками.
                Україно моя мила,
                Нема в світі як ти щира,
                Ось я стану на коліно,
                Поцілую шматок хліба.
                Підійшла до мене ненька,
                Посивіла, вже старенька,
                Плаче гірко, щей голосить,
                Обіймає й щиро просить:
                "Мій синочку,залишайся,
                За кордон не повертайся!
                Україна - твоя ненька!
                Тут кувала зозуленька.
                Тут коріння твоє сину,
                Розрослося вже навіки.
                В Батьківщину повертайся!
                Залишайся назавжди".