сто тринадцать миллиардов, превод Георги Ангелов

Куприянов Вячеслав
 
СТО И ТРИНАДЕСЕТ МИЛИАРДА…
Вячеслав Куприянов

***
сто и тринадесет милиарда
триста деветдесет и четири милиона
седем хиляди осемстотин двадесет и шест
мазки с невидима четка
са били необходими на природата
за да нахвърли този пейзаж

на художника му струваше
само тридесет и три хиляди
сто и дванадесет мазки

а от двеста петдесет и пет
посетители на изложбата
само двама
не отминаха тази картина

и от тях един
обърна внимание
само на цената
която му се стори
прекалено висока

—————————–

***
триста девяносто четыре миллиона
семь тысяч восемьсот двадцать шесть
мазков невидимой кистью
потребовалось природе
чтобы набросать этот пейзаж

художник же обошелся
всего тридцатью тремя тысячами
сто двенадцатью мазками

а из двухсот пятидесяти пяти
посетителей выставки
только двое
не прошли мимо этой картины

и из них один
обратил внимание
только на цену
которая ему показалась
слишком высокой