Ненагледна

Радко Стоянов 2
Очите ти целувам,
звездице ненагледна!
За тебе все жадувам -
и първа, и последна!

Сърцето ми мечтае
за ласките ти нежни,
душата ми витае
над облаци безбрежни.

Дари ми светлината,
усмивката целебна,
стани ми бъднината
на приказка вълшебна!

Животът ни да мине
чудесен като песен,
жарта да не изстине
до късната ни есен!

Звездице ненагледна,
очите ти целувам!
Когато те погледна,
безсмъртие сънувам!