12 месяцев. Март. Николай Козакевич

Людмила Петровна Денисова
                12 мiсяцiв. Березень
                Николай Козакевич
                http://www.stihi.ru/2012/01/25/305


О, март!Весна!Снег всюду тает.
Пролески первые растут.
Всё раньше утром рассветает.
И птицы к нам разбег берут.

Взрывает сок берёзкам почки,
И зелень радует наш взор,
Фиалок нежных лепесточки...
Ручьи несут потоки с гор.

Ольха кудряшки распустила.
Трещит на речке тонкий лёд.
Светило набирает силу,
Зарёю высветив восток.

Весенний март - пора зарянок
Надежду, радость дарит всем.
И птичьи песни спозаранок
Пророчат жизнь нам без проблем.

       ***

12 мiсяцiв. Березень
Николай Козакевич


От і березень, сніг всюди тане,
в лісі проліски перші  ростуть.
Все раніше й раніше світанок.
Десь птахи вже збираються в путь.

Сік берези  бруньки розриває,
зелень листя так радує зір.
Навкруги знову все оживає,
та  річки ллють потоки із гір.

Вільха котики вмить розпустила,
на ставку вже потріскує лід.
Сонце знов набирається сили -
чим раніше запалює схід.

А уранці  ще іній на травах,
та з північного боку дерев
де-не-де сніг лежить у дубравах,
і мороз хвацько руки дере.

Але березень - місяць весняний,
він надію та радість несе.
А пташині пісні по-під ранок
сповіщають, що добре усе.


   Фото из интернета