бабусi

Лана Виноградова
Бабусенько, рідненька, пам'ятаєш?
як колись у тебе я росла -
ти і приголубиш, й нагодуєш,
дуже доброю до мене ти була...

бабусенько, кохана, пам'ятаю -
як носила ти  важкі мішки,
я і зараз посміхаюсь, як згадаю –
Як ліпили разом пиріжки…. –

Тільки ми з тобою добре знаєм –
Як же важко ти колись жила,
Я тебе, кохана, обіймаю,
Ти усе зуміла, все змогла….

як би там, життя не поверталось -
треба було якось виживать,
нам з тобою і боліло, і сміялось -
ти мене ще вчила вишивать…

рідненька, кажу тобі спасибі –
за тепло твоє, і доброту
затишно було в твоїй садибі - ,
душу маєш справді  золоту!

рідненька бабусечка, кохана -
до землі низький тобі уклін –
зірочка моя ти, незрівнянна,
дати можу що тобі взамін?

Вибач, якщо рідко приїжджаю,
Де б я не була, тебе люблю –
і думками я до тебе поспішаю,
Все, що ти попросиш я зроблю…

Рідненька, тримайся, не здавайся –
Не схиляй своєї голови,
Навіть коли важко – усміхайся,
І живи, ріднесенька, живи….