Ак каеннар ник корыдыгыз?

Ямалеев Марс
               
Ак каеннар нэрсэ булды сезгэ ?
Яфрак коеп ник корыдыгыз?
Яшел урманнарнын, арасында
Чал чэч сыман басып  калдыгыз.

Нинди кайгы сезне басып алып,
Сулыш алуларын  туктатты?
Ж,ирдэн алган  яшэу  дымлыгында,
Нинди агу,  тамыр корытты?

Каерыгызны  кояш куырдымы ?
Яшел яфрак коеп, кыздырып .
Бэлки кеше сезне харап итте ,
Жир астына тоз - су тутырып?

Усеп калган урман агачлары,
Каеннарны  сагнып   шаулыйлар
Эрнулэрдэн , яфрак  яшен  коеп
Коч - хэл бирергэ дип уйлыйлар.

Ак каеннар! Зифа яшь каеннар!
Ж,ирдэн шытып усеп чыгыгыз.
Ятим калдырмагыз урманнарны.
Яшел  гузэл  агач булыгыз.
             
Тэбигэтнен, ж,ан иясе булып,
Кешелэргэ сокланыр очен,
Кояш нурларында иркэлэтеп,
Ходай сезгэ яшэу коч бирсен!
(            20.09.2013г.)