***

Снежина Христова
Ще те видя ли? -
разсипва се въпросът ми,
тъй както мълния
разкъсва в миг
надвиснал облак.
И не тих топъл дъжд -
повява хладина.
Светът безумно опустява
и свива се в душата;
внезапно онемял,
замира вик.