Магия съдбовна

Радко Стоянов 2
 
       На народните будители!

Звезда ли в гърдите ни огън запали,
мечта ли красива ни вика на път,
та ведра усмивка лицата ни гали
и птици на воля в небето летят?

Каква ли е тази магия съдбовна,
която ни кара напред да вървим,
която ни учи на обич синовна
и прави духа ни така несломим?

О, вие, будители верни народни,
разбили тъмата на робската нощ,
отдали живот, за да бъдем свободни -
от вас идва нашата сила и мощ!

Следовници горди, достойни сме ние.
Ще пазим завета ви жив и свещен!
Додето в сърцата ни огън се крие,
ще крачим по пътя, от вас осветен!