Несбъдната любов

Дафинка Станева
Награда или кръст си ти,
любов несбъдната?
Кой в този свят немилостив
туй ще отсъди?

Ту съм с любовната зора
във вис небесна.
Ту в отчаяние горя
сред глуха бездна.

Надежда нежно ме теши -
лек облак розов.
Съмнението ме държи
над пропаст грозна.

Нима възторзи, красота
са дим нетраен?
Нима, любов, си ти в света
лъжа и рана?

Въпроси - буден водопад -
валят, не спират.
Аз зная само: рай и ад
ведно събираш.

23.09.2013 г.