Василь Симоненко. Будь добра, не шути надо мною...

Валентина Варнавская
Василь Симоненко 
(1935 – 1963)


НЕ ЖАРТУЙ НАДI МНОЮ, БУДЬ ЛАСКА...
З циклу «Тиша і грім»

Не жартуй наді мною, будь ласка, 
І, говорячи, не мовчи. 
Нащо правді словесна маска? 
Ти мовчанням мені кричи.

І без слів я все розумію, 
Що сказати маєш мені, 
Та в мовчанні живе й надія 
Не почути жорстоке "ні!"

Січень 1961   
 


Василь Симоненко 
(1935 – 1963)


БУДЬ ДОБРА, НЕ ШУТИ НАДО МНОЮ...
Из цикла «Тишина и гром»

Будь добра, не шути надо мною, 
Говоря, прошу, – не молчи.
Слово в маске правды не скроет:
Ты молчанием мне кричи.

И без слов я пойму, как прежде,
Всё, что хочешь сказать в ответ.
Но в молчанье есть и надежда
Не услышать жестокое "нет!"

Январь 1961    


(с украинского)