Котките

Емил Миланов
                не са като нас.
Те са друга вселена.
Незнаен подарък.
И чудо за мене.

Ето, казва ми:
"Мяууу!"
И ме гледа
в очите.

Аз я галя.
И ме спокойствие
обхваща! -
чак до петите.