Иже еси

Петр Анатольевич Полетаев
Который есть на небеси,
иже еси,  прости,
а бесы здесь,  иже еси,
пусть сгинут в пропасти!

Им, если есть, иже еси,
не страшен Божий суд.
"Не верь, не бойся, не проси"
они в себе несут.

На небеси не бесы, нет! -
небесные огни.
Зажги и в наших душах свет
и бесов изгони!

Иже еси на небесех!
Нас, грешников, прости,
а бесов изгони Ты всех -
пусть сгинут в пропасти!


2013


Примечание: Опубликовано в авторском сборнике Свободный человек - поэт. Книга первая: стихи разных лет. - М.: Издательство Российского союза писателей, 2014. - С. 190-191.