Серпень

Инна Бунина
Залицяється серпень.
               Думки линуть до осені -
Попільничка вся в жовтогарячім лататті,
Про що ж мрієш, мій ясноокий ти соколе?
Вибач. Муза втопилась в домашнім халаті.

- Воскресне?
            - Та хто зна її оманливу душу?
Можливо, як сонце заграє в весняній веселці,
Зійде й вона, мов Венера оголена з мушлі,
Сотнею барв заграє у розбитому скельці.

Тоді сурми струмків
           стрімко заб’ють джерелами,
І клекіт лелек зцілить її змучені крила.
Здійме руки - прошепоче самими губами:
"Йди до мене, любий, натхнення - повні вітрила!"