Халява

Владислав Бернат
Халява не прыйдзе сама.
У нас такога не будзе.
Таму не чакай дарма.
А працуй, як сумленныя людзі.
Запытайся ў дзеда свайго
Колькі ім каштавала воля.
Колькі разоў стралялі ў яго
Каб не ўстаў ён болей ніколі.
Таннага шчасця няма.
Ня плач і ня бі сябе ў грудзі.
Халява не прыйдзе сама.
У нас такога не будзе.