В далечна чужбина

Радко Стоянов 2
В далечна чужбина ти, сине, замина
да търсиш сполука, богатство, имот,
че в свойта родина не найде градина
да ражда обилен, живителен плод.

Тук няма прехрана, народът остана
без работа, вяра, надежда, любов
и само промяна - голяма, желана
ще може да стопли живота суров.

О, трудно е, зная, да гониш безкрая
за повече радост, простор, светлина,
но вярвай в оная вълшебна омая
която ти носи една бъднина!

И нека да бъде крилата мечтата,
безоблачен да е небесният свод!
И нека в позлата разцъфне земята,
щастлив нека бъде и твоят животЧ