Пълнолетен

Радко Стоянов 2
От днес си пълнолетен и честит,
с паспорт за бъдещето непознато.
Семафорът пред тебе е открит,
очаква те отлитащото ято.

В небето ясно слънцето блести,
зове те волна, непокорна младост.
Към нови хоризонти крачиш ти,
сърцето ти изпълнено е с радост.

Но ако в своя дълъг, труден път
потърсиш силна обич и опора,
то знай, че с тебе винаги вървят
най- скъпите ти, верни близки хора!

И нека този празничен букет
от осемнадесет лета красиви
да бъде знак, че тука най- напред
намерил си любов и дни щастливи!