Денят се ражда

Радко Стоянов 2
Денят се ражда, тръпнат небесата,
животът се събужда  обновен
и ти отлиташ, влюбен във зората,
възторжен, ведролик и окрилен.

Очакват те безкрайните простори,
примамват те далечните звезди
и сякаш Бог в сърцето ти говори,
и пълни с вяра твоите гърди.

Тъй както младото орле жадува
във висините волно да лети,
така и твоята мечта пътува
към дивните омайни красоти.

О, дай на своите крила надежда,
сърцето ти от нежност да трепти!
Към слънцето мечтата те отвежда,
защото син на любовта си ти!