Василь Симоненко. Абажуры

Валентина Варнавская
Василь Симоненко 
(1935 – 1963)


АБАЖУРИ

Ступає ніч ногами бурими 
На почорнілий сніготал. 
Під віями, як абажурами, 
Блищить очей твоїх овал.

А я стою з думками хмурими, 
Досада смутку додає: 
Чому від мене абажурами 
Прикрила сяєво своє?

12.01.1962


Василь Симоненко 
(1935 – 1963)


АБАЖУРЫ

Ступает ночь ногами бурыми
На почерневший снеготал.
Под веками, как абажурами,
Сверкает глаз твоих овал.  
 
Наполнен мыслями я хмурыми,
Стою, досаду прочь гоня: 
Зачем прикрыла абажурами 
Своё сиянье от меня?

12.01.1962


(с украинского)