I подарувало веселi пiснi

Игорь Герасименко Кременчугский
В осені мідно-косій усі – безголосі.
 Не до сміху, коли диригує печаль.
 Не до співу, коли воєводою осінь
 Отамана Любов подолала. На жаль

 Забарилося доблесне бабине літо,
 Заморилося ніжне дощами іти.
 У печалі: веселе крило перебито,
 Як упало в гірку осоку з висоти.

 Не зуміло голубкою білою долетіти.
 А чому небеса грозові промовчать.
 Усміхається, кається бабине літо
 Зі сльозами у синьо-зелених очах.

 За морями - порив осяйний оновити,
 На Маямі , і скоро скупий небосхил
 Скине доброю бомбою бабине літо –
 Ох, і вибухне сміх, і запалиться спів!

 2013