такая восень

Ляксандра Зпад Барысава
такая восень

Нік Туманаў

(Пераклад з рускай мовы на беларускую)
Арыгінал: http://www.stihi.ru/2013/09/25/8809

такая восень чакае побач,
што сэрца поўніцца роем мрой.
мяне для шчасця занадта многа.
і тых, хто побач цяпер са мной,
я абдымаю.
дыханне траўня
ўва мне бунтуе – цудоўны знак!
ды і каняка мая кульгава,
несецца хутка, як аргамак.
і фарбы яркі! і звонкі гукі!
і бліжай песні застольны гам!
і вецер ў спіну! і зоркі ў рукі!
і свет кладзецца мне пад нагамі!

хай не паверыць чытач – бо казка.
але ўсміхнецца пры гэтым хай.
нясі і далей мяне, Пегаска,
пакуль не знікну за небакрай.