Забута нива

Георгий Грищенко
Забута, ображена нива
Захоплена вся бур’янами,
Чекає звичайного дива.
Вражати усіх пшеницями.

Що люди згадають про неї
І вирвуть бур’ян із корінням,
Й для користі власне своєї
Засіють пшеничним насінням.

І нива образи забуде
Й добірну уродить пшеницю,
Щоб слово подяки почути
Й забуть бур’янову в’язницю.

Ображених нив ще задосить,
Захоплені всі бур’янами,
І кожна страждає і просить,
Засійте мене пшеницями.

Невже це багатство природи
Нікому тепер не потрібне,
До випадку цього народи
Не брались робити подібне.
09.10.13.