Жiнкам Укрaiни

Рита Лященко
Перший шлюб, молода помилилася,
Тяжко несла ти долю свою.
Дiток вивчила та не схилилася
i струнка як тополя в гаю.

Люба жiночка украiночка,
Не став, серденько, хрест на собi.
Люба жiночка украiночка,
До землi я вклоняюсь тобi.

Дiти вже зросли, а твоя краса
Так цвiте i бентежить ще кров.
Очi зiроньки, наче свята роса,
Кличуть, ваблять до тебе любов.

Люба жiночка украiночка,
Ось вони мрiй чудовi лiта,
Люба жiночка украiночка,
Навiть буднi з тобою свята.

Вiр коханому, серцем обраному,
Тяжкi спогади ти поховай.
Другу щирому, довго чеканому,
Змерзле серце зiгрiти вiддай.

Люба жiночка украiночка,
Зичу, сонце, тобi знов i знов:
Любiй жiночцi украiночцi
Щастя, радiсть i вiрну любов.

Любi жiночки украiночки,
Хай обходить вас доля сумна,
Любi жiночки украiночки,
Краще вас в цiлiм свiтi нема.