Бергэ булсак

Рябина Хат
Кэкукле авылда йорт тозибез
Бэхетлэргэ кумелеп яшэргэ
Насыйп булсын иде гомер буе
Кадерлем дип соеп ,дэшэргэ.

Оебезнен ишеклэре хярчак
Ачык булыр якын дусларга,
Безнен йорэк дорлэп янган чакта
Жылы тоелыр хаттэ кышлар да.

Бэхет телэгэннэр, булыр янда
Дошманнарга юлны ябарбыз,
Ап-ак булсын ходай барыр юллар,
Кайгы килмэс,аны куарбыз.

Жылы, матур безнен оебездэ
Пешерермен хярчак тэмле аш
Барысында бергэ кичерербез,
Исян генэ булсын,эйдэ баш.

Тэрэз топлэренэ матур голлэр
Утыртырмын язлар килгэндэ
Оебезне ожмах итэрмен мин
Син бягрем булсан тирэмдэ.

Бакчабызда ин матур чэчэклэр
Хуш ислэр чыгарып усэрлэр
Безне зурлап килгэн хярбер кунак
Бэлеш ашап бездэн китэрлэр.

Эштэн сине каршы алырмын мин
Матур булып,соеп, яратып.
Аруларын бетэр минем янда
Мин яшэрмен сина жан атып.

Ходай безгэ бирсен саулык кына
Калганына житэр кочебез,
Тауларны да кучереп оярбез без
Гел янэшэ булсак икебез...