Грэх

Вера Сок
                Да чаго граху дайсцi трэба,
                Каб у сваёй справе зрабiць такое?
                Цара казнiць,Бога з неба,
                Паперцi на вачах усiх Святое!
               
                Да чаго граху дайсцi трэба?
                Каб на крыжы сярод бандытаў
                Вiсеў Святы Пасланец з неба.
                За грэх якi ж Ён быў прыбiты?
               
                За тое можа,што нёс Спасенне
                Ўсiм на гэтую зямлю?
                Ад смерцi i граха збаўленне,
                За тое,што казаў:"Я вас Люблю!"
               
                Да чаго граху дайсцi трэба?
                Каб за iмгненне гэтага жыцця,
                Пралiць Кроў Святую з неба-
                Самаго Бога Ўсемагутнага дзiця?
               
                Чаго цяпер крычым:"За што,
                За што нам беды i пакуты?"
                Хiба забылi-нi за што
                Хрыстос у Кроў быў апрануты?
               
                Усё  было так,дружа,вер.
                Нiякай казкi тут няма.
                I вось Хрыстос дае цяпер
                Табе Спасенне за дарма!               
               
               
                2012.