Балачак мизгеллэре

Лилия Загретдинова
Артта калды балачак,
И гузэл чак, матур чак,
Абый, сенел белэн бергэ уйнап,
Эти энине эштэн коткэн чак!

Сихри экиятлэргэ ышанып,
Тизрэк усмер булым дигэн чак.
Беренче кар бертеклэренэ карап,
Эллэ нигэ елмаеп балкыган чак...

Без каядыр ашкынабыз,
Нидер эзлибез, даими телибез,
Эмма усеп житкэч кенэ кинэт
Балачакны сагынабыз...

Без усмибез паспорт гына алгач,
Без усэбез узебез гаилэ коргач,
Эти-энинен кадерен белеп,
Кайгы-хэсрэт утын кичеп,
Кыенлыкларны жинэргэ хэл тапкач.
Сагыну белэн бэхетне янадан тойгач.

Узган гомер — тизлек белэн аккан су.
Балачак артта — хислэр була ямансу.
Узган гомер кабатланмый дилэр,
Эмма була бит татлы мизгеллэр!