Efsher geyt a regn ergets dortn...

Исроэл Некрасов
***

Efsher geyt a regn ergets dortn,
Shiflekh lign afn vistn bortn,
Se shipet afn feldz di vayse shoym.
Ober dakht zikh, az a zegl flatert
Tsvishn indn, elnt un farmatert,
Afn skripendikn zeglboym.

Nase netsn heyngen do vi sline,
Fargesene af eybik, tunkl-grine,
Groye khvalyes shlogn zikh in zamd,
Un der vayser zegl vert farshvundn
Ba dem horizont in royte vundn,
Un di luft iz klepik un farsamt.