Я загубився з осiнню у мiстi

Игорь Герасименко Кременчугский
Я загубився в місті, і – вона
ця суміш, що з безумства і піжонства.
Я розлучився з дачею – зійшовся
з місциною, що стильна і сумна.
 
Я загубився в місті і воно
шляхи на Київ, за Дніпро відкрило,
проте душі розкрилене вітрило
в тісних дворах кружило все одно.
 
Я загубився в місті на віки,
в проспектів і провулків павутинні,
де трагедійні, де і комедійні
трьохокі світлофори-павуки.

Я загубився в місті і воно
губилося в очах моїх тигрячих.
Про Канта говорив з ним і пиячив,
всю ніч текли катрени і вино.

Я загубився в місті, і – вона,
місцина, на котрій я одружився,
і осінь, в тих потертих синіх джинсах,
в яких мені з’явилася Весна.

2009