втримання осени

Александр Ярошевский
Ще й метелик он тріпоче
                крізь зеленеє бадилля, -
А дерева спати хочуть,
                золотом бринять крислатим.
Зупинилась осінь тихо -
                жовтень ледь тече довкіллям,
І холонуть сині очі
                озеречок; ранок; тиша...
Ген до волі серце тягне,
                у блакитний неба простір,
Де біляве сонце прагне
                втримати непевну осінь.