Народный дух, и дух народа

Марина Ковалёва 2
Що таке майбутній час
І як трактуєш це поняття?
Твоя надія чи прокляття?
Ганьбу зобразиш? Вищий клас?

Усе, що буде, - проживеш,
Чи просто треба це терпіти?
Саджати мрії, думки, квіти,
Чи вмерти від замалих меж?

Так хай покличуть до пригоди,
До кращих днів та мужніх дій,
Народний дух і дух народу,
Живе в мені, що в ньому, в ній.

Бо дух народу – спонукає,
Дарує віру, блиск в очах!
Ми, українці, духа маєм,
Він нам долає кожен страх.

Народний дух живе в душі,
Він гріє кров, здіймає руки,
Він як пласебо, як пігулка,
Кричить «Людино, руш, мерщій!»