Балам

Сервер Садыков
(В доработке)

I бейит
Мелек юзьлю огъланым, омрюмнинъ таджы,
Керек олса къурбан олайым язылгъан ёлунда.
Юрегимнинъ атеши, джанымнынъ ичи,
Окъугъаным дуалар эп оладжакъ янында.

Багълама
Бахтлы ол! Эр яшагъан кунюнь олсун байрам.
Ве бир шийни ананынъ ады киби биль, балам:
Къырым гузеллигине эр татар айран,
Татарлыгъыны унутмакъ олсун санъа харам.

II бейит
Бу дагъларнынъ тёпеси, денъизнинъ сеси,
Бу чёллернинъ рюзгяры, багъчаларнынъ киразы,
Бу топрагъынъ нимети, Салгъырнынъ сувы
Севгили анамнынъ манъа къалдыргъан мирасы.

Багълама

III бейит
Тамырсыз оськен терек сувсап соладжакъ,
Теренден терен сарыл, балам, миллетине.
Фидансыз чичек тезден ёкъ оладжакъ,
Къырым севдасыны огрет, балам, несилине.

Багълама