A vorobey tshiriket af a kust...

Исроэл Некрасов
***

A vorobey tshiriket af a kust,
Un vazhne katshkes plyesken zikh in stavik.
Se hot di vesne raptem opgepravet
Ir kumen, un di velt iz nay un pust.

Un der zhuravel khapt zikh uf, un skripen-
Dik beygt zikh on tsum shvartsn vaser, un
Se falt arop in krenetse di zun,
Un di neshome rayst zikh fun di ripn.