Нелюди

Микола Щома
Люди нелюди

Є люди -- нелюди.
Знаходяться усюди
-- навіть там
де їх не потрібно.
Живуть, проживають
-- життя другим
Та як можуть,
зовсім пересікають.
Навіть порох пам’яті
чітенький стирають.

Обгортають щільно
в кругле денце --
сміхом засипають.

В невідомім світі
-- так є частіше,
образ якийсь зрисюють.
А в кінець кінців:
Анотації усі,
так і заховають!..
Таким чином,
все що добре --
без значних опадів,
нелюди зіпсюють!..