Ще поискам

Милена Йорданова
Ако дойдеш в съня ми може би ще те спра,
ще поискам до съмнало с мен да останеш,
ще поискам да бъда онази жена,
за която ти свят с устни две ще извайваш.
Ще поискам забрава за минали дни.
И небе, в чийто ъгъл любов ще изгрява.
Ще поискам ръцете си люлчено ти
под краката на моите мисли да слагаш.
И когато сред мрака ни люшне се звън,
и по него аз тръгна - сърцето да търся,
покажи ми най-верния, прекия път,
за да мога до утрото с теб да се сбъдна.