Хтось як ти?

Микола Щома
Чи є хтось як ти?

Хтось як ти,
чи є на цім світі?
Як що і є,
похожий на тебе,
не може він бути!

Пораду даєш ти для тих
хто шукає тебе...
Бажаєш щоб кожна людина
себе відновляля щоденно
-- щоби не плакала
а тільки сміялася,
як меленьке диття --
Не сумує, а мами соску
любимо й спокійно сосе.

Велику помилку рисує,
хто не взнаває тебе
як обрій нового світанку.
Нового циклю життя --
багряно-червона смуга;
Диск сонця виходить,
із планетного настрою,
Й наповняє береги озера:
живою росою життя!..

Ось хто є ти!
Чи є на цім світі
хоч один будь-який
похожий на тебе?..

Як що є
-- той хто знає,
мені покажи!