Заговори, щоб я тебе побачив

Елена Каминская 3
Розумний вислів нам сказав Сократ,
Зробив він внесок в філософію вагомий.
Над ним задумувався навіть  Гіппократ,
Але суспільству вислів цей маловідомий.

«Заговори, щоб я тебе побачив»
Писав він, докликаючись до нас
І мудро, й тонко нам усім зазначив
Щоб мову рідну ми вивчали повсякчас.

Бо слово  кажучи, ти вже говориш хто ти,
І співрозмовник розуміє все.
Усі думки читає, стоячи навпроти
Говорячи при цім своє слівце.

Адже людину пізнають по мові
В ній мудрість й величавість всіх віків
В ній радощі й печаль наших народів
У ній душа всіх прадідів й дідів.